Anneke Boeke és az Ensemble Cantilene koncertje

2018. augusztus 3.

Az Ensemble Cantilene egy különleges barokk együttes. Korabeli hangszereken, korhű hangzással, de mégis új és magával ragadó zenei kifejezéssel zenél. Művészeti vezetője Anneke Boeke világhírű régizenész, aki játékával a barokk muzsika elevenségét, szenvedélyességét és kimeríthetetlen gazdagságát mutatja meg.

Az együttes tagjai a Budapesti Fesztiválzenekar barokk együttesében is játszanak.
Az Ensemble Cantilene minden koncertjén énekes szólista közreműködésével lép fel, alátámasztva azt a gondolatot miszerint a hangszeres és a vokális zene mindig egy közös zenei célt szolgál és valósít meg. Szólistáik többek között Baráth Emőke, Alexander Schneider, Szigetvári Dávid.
Repertoárjuk nagyon gazdag és sokszínű. Frescobaldi, Legrenzi, Marini, Buxtehude, Merula, Monteverdi, Schütz, Rosenmüller, Handel, Bach és még rengeteg korabarokk és barokk komponista műveit adják elő olyan zenei alázattal és szerettel ami a közönség számára új dimenziókat nyit meg.
Az Ensemble Cantilene fellépett a Kaposfesten, a Csíkszeredai Régizene Fesztiválon, Eszterházán a Régi Zenei Napok keretében, és még sok neves koncerthelyszínen.

ENSEMBLE CANTILENE tagjai:

Anneke Boeke – furulya

Lesták Bedő Eszter – hegedű

Román Mikola – hegedű

Mahdi Kousay – gordonka

Pétery Dóra – csembaló/orgona

Davidovics Igor – lant

Közreműködött: Megyesi Zoltán – tenor

fotó:Érdi-Harmos Réka

Keresés a programokban

– hirdetés –

– hirdetés –
X