Radnóti Róza és Ránki Fülöp

fotó:Érdi-Harmos Réka

Radnóti Róza és Ránki Fülöp évek óta játszanak együtt koncerteken. 2012 óta a többi helyszín között felléptek a FUGA Budapesti Építészeti Központban, a budapesti Zeneakadémia Nagytermében és a weimari Zeneakadémia koncerttermében is, valamint teljes közös esteket adtak a Klassz a pARTon! fesztiválon. Mindketten a Járdányi Pál Zeneiskolában folytatták alap- és középfokú tanulmányaikat Becht Erika növendékeiként. Jelenleg mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói, Radnóti Róza Némethy Attila, Ránki Fülöp Jandó Jenő tanítványa, és mindketten Lantos István, illetve Wagner Rita növendékei is.
Radnóti Róza szerteágazó művészeti érdeklődése (film, képzőművészet, tánc) mellett zenei pályára készül, számos magyar országos és nemzetközi zongoraverseny díjazottjaként. Európa több országában is fellépett már hangversenyeken, többek között a müncheni Gasteigben, a salzburgi Mozarteum Wiener Saaljában, vagy a budapesti Művészetek Palotájában. Részt vett olyan művészek mesterkurzusain, mint Alexander Strukov, Joseph Paratore, Rohmann Imre vagy Malcolm Bilson. 2016-ban a MOL Új Európa Alapítvány Jubileumi díját nyerte el.

Ránki Fülöp zongorista szüleivel, Klukon Edittel és Ránki Dezsővel együtt és egyedül is rendszeresen lép fel Magyarország legfontosabb koncerthelyszínein. Európa számos országa mellett játszott a La Roque d’Anthéroni Piano Festivalon és a nantes-i, illetve a tokiói La Folle Journée fesztiválon is. Zongoraversenyek szólistájaként dolgozott együtt például Kocsis Zoltánnal, Berkes Kálmánnal, Keller Andrással, Rácz Zoltánnal és Gilbert Vargával. 2016-ban megkapta a fiatal magyar művészeknek járó legfontosabb elismerést, a Junior Prima Díjat, 2017-ben pedig első díjazottként részesült a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjában. A 2017-2018-as szezon MMA ösztöndíjasa.

Keresés a programokban

– hirdetés –

                      – hirdetés –

Áttekintő

2018 július

hét ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
6
7
8
 • Érdi Tamás zongoraművész és a Bruno Walter Symphony Orchestra koncertje, vezényel: Jack Martin Händler
9
10
11
 • A Szent Efrém Férfikar és Sebestyén Márta koncertje
12
 • A Szent Efrém Férfikar és Sebestyén Márta koncertje
 • A Corridor Fagott Quartet koncertje
13
 • Rohmann Ditta gordonkaművész, Oláh Vilmos hegedűművész és Szűcs Máté brácsaművész (Németország) koncertje
14
 • Érdi Tamás zongoraművész koncertje
 • Kovács Gergely zongoraművész és a MOL Új Európa Alapítvány tehetségtámogató program nyerteseinek koncertje
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
X