Oláh Vilmos, Szűcs Máté, Görög Enikő, Görög Noémi és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje, vezényel Medveczky Ádám

Időpont:

2017. augusztus 03., 20:00

Helyszín:

Balatonfüred, Kisfaludy Színpad

Közreműködnek:

 • Oláh Vilmos
 • Szűcs Máté
 • Görög Enikő
 • Görög Noémi
 • Medveczky Ádám
 • Anima Musicae
 • Oláh Vilmos hegedűművész és Görög Enikő, Görög Noémi zongoraművészek, valamint az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje; vezényel: Medveczky Ádám

  fotó:Horváth Zsolt

  Oláh Vilmos szólistaként négy földrészen játszott,  számos fesztivál és zenei főváros mellett olyan különleges helyeken képviselte a magyar kultúrát, mint Kuba, Vietnam, Katar, India, Thaiföld, Libanon, Kína, Tajvan. Vendég professzorként kurzusokat  vezet távoli helyeken. 2005-ben csatlakozott a Liszt-díjas Auer Vonósnégyeshez. 1990-től koncertmesterként tevékenykedett  a Magyar Állami Operaháznál, a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarnál és a MÁV Szimfonikus Zenekarnál és más kamaraegyütteseknél is. 2010 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekar és a  Siam Filharmonikus Zenekar koncertmestere.

  forrás: Szűcs Máté

  Az 1978-ban, debreceni muzsikuscsaládban született brácsaművész, Szűcs Máté, akárcsak legtöbb kollégája, hegedűn kezdett játszani. Szecsődi Ferenc osztályában végzett a Szegedi Konzervatóriumban, s tizenegy éves korától sorra nyerte a zenei versenyeket. 1996-os hangszerváltása után Schiffer Ervin növendéke lett a brüsszeli Királyi Konzervatórium mélyhegedű tanszakán, majd a waterlooi Erzsébet Királyné Zenekarban. Ezt a magas szintű képzést egy ötéves tanulmány zárta 2000 és 2005 között Leo de Neve vezetésével az Antwerpeni Konzervatóriumban.
  Első díjat nyert a liége-i Nemzetközi Hegedű- és Brácsaverseny mélyhegedű kategóriájában, a párizsi Jean Francaix Brácsaverseny döntőse, a brüsszeli Tenuto Nemzetközi Zenei Verseny díjazottja volt.
  2003-ban kezdődött pályafutása zenekari brácsaművészként és szólistaként. Tagja volt a Con Spirito Zongorakvartettnek, a Mendelssohn Ensemble-nak, a Trio Dornak, az Enigma Ensemble-nak. A „szimfonikus” út az antwerpeni Királyi Flamand Filharmonikus Zenekartól a Bambergi Szimfonikusokon, a Drezdai Staatskapellén és a Frankfurti Rádió Szimfonikus Zenekarán át vezetett a Berlini Filharmonikusokig, ahol 2011-ben foglalta el helyét a pult mögött. 2007 és 2009 között a Saarbrückeni Konzervatórium tanára volt, 2006 óta pedig nyaranta Dániában a Thy Masterclass kurzus növendékeit tanítja.

  A Görög zongorakettős megalakulása nem köthető dátumhoz , ugyanis a testvérpár – Noémi és Enikő – amióta zongorázni kezdtek, együtt já tszanak. A lányok duója spontán alakult, a zene és az egymás iránt érzett szeretetük eredményeként. Kezdetben a hangsúly nem a szórakoztatáson, hanem a szórakozáson volt. Már az első komolyabb fellépések után  pozitív visszhangot kaptak, nemcsak a közönségtől, hanem a kritikusoktól is. A Görög testvérpár tökéletes kapcsolatban van egymással  a zene nyelvén, és az általuk játszott muzsika ötvözi a kettejük teljesen különböző zenei egyéniségét.

  forrás: Görög Sisters

   

  forrás: Anima Musicae

  Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból, illetve korábban végzett növendékeiből, művészeti vezető G.Horváth László. 2012-ben kiérdemelték a Junior Prima díjat, melyet először vehetett át zenekar a díj történetében.     A zenekar hivatásának tekinti a mai magyar zeneművek előadását, rendszeresen játszanak a zenekarnak ajánlott kortárs műveket. 2013-ban kortárs zenei műhelyt alapítottak Tornyai Péter vezetésével, céljuk a modern zene értő tolmácsolása a közönségnek.

   

  forrás: Medveczky Ádám

  Medveczky Ádám karrierjét az Állami Hangversenyzenekarban üstdobosként kezdte, majd a Zeneakadémián karmester szakon végzett. 1970 óta vezényel az Operaházban, az operairodalom szinte minden gyöngyszemét végigdirigálta. Fő munkahelye azóta is a „Sugár-úti palota”, a klasszikus stílus, a romantikus olasz opera és a magyar nemzeti zene, Erkel, Liszt, Bartók, és Kodály világa.

  A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen korrepetítorokat, operaénekeseket és karmestereket tanít.

   

  A koncertről készült fotók:

  https://www.facebook.com/pg/Klassz-a-pARTon-835434719826282/photos/?tab=album&album_id=1385127944856954

  Térkép:

  Keresés a programokban

  – hirdetés –

                        – hirdetés –
  X