Csordás Klára, Érdi Tamás és az Anima Musicae Kamarazenekar vezényel Ajtony Csaba

Időpont:

2017. augusztus 05., 20:00

Helyszín:

Balatonfüred, Kisfaludy Színpad

Közreműködnek:

 • Csordás Klára
 • Érdi Tamás
 • Ajtony Csaba
 • Anima Musicae Kamarazenekar
 • Csordás Klára operaénekes, Érdi Tamás zongoraművész és az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje.

  fotó: Felvégi Andrea

  Csordás Klára, a Párizsban élő,  Cziffra-díjas művésznő, a bécsi, a mannheimi és a stockholmi operák tagjaként énkelte végig az operairodalom számos gyöngyszemét, és szólistaként is rendszeresen fellép a világ ismert koncertpódiumain. Dalrepertoárja kivételesen gazdag, hiszen anyanyelvén kívül angolul, németül, franciául, svédül, spanyolul és olaszul kitűnően beszélő művésznő orosz, lengyel és norvég nyelven is énekel.

   

  fotó: Sin Olivér

   

  Először ad koncertet fesztiválunkon Ajtony Csaba, aki  2010 óta a UVic Symphony Orchestra vezető karmestere a kanadai Victoriában, és a bécsi Mitteleuropäisches Kammerorchester zeneigazgatója. Ausztria mellett évekig dolgozott Németországban is és több magyar, európai és kanadai zenekar vendége volt. A kolozsvári születésű művész tanít és zenét is szerez, számos kortárs mű bemutatása fűződik a nevéhez.

  Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból, illetve korábban végzett növendékeiből.  Első önálló koncertjét az Óbudai Társaskör telt házas közönsége előtt tartotta június 20-án, ahol azóta is rendszeresen ad koncerteket.

   

  Nyári fesztiválunk arca, Érdi Tamás, aki legyőzte a lehetetlent, egy hibás inkubátor kezelés miatt vesztette el a látását, de a zene csodákra képes. Tizenöt évesen megnyerte Moszkvában a Louis Braille zongoraversenyt, két év múlva Salt Lake Cityben első helyezést ért el egy ötzongorás versenyművel. Tanult a Bécsi Zeneakadémián, majd a Torontói Royal Konzervatóriumban szerzett művészdiplomát. Szerepelt a Carnegie Hall-ban, a Lincoln Centerben, a Barbican Centerben, játszott a Torontói, az Izlandi, a Szverdlovszki, és az Enescu Szimfonikusokkal, valamint itthon szinte minden zenekarral. Huszonnyolc országban koncertezett. Junior Prima, Prima Primissima-díjas és  2014-ben megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.

  “Sokkal érzékenyebben nyúl a billentyűkhöz, mint a látó emberek… az ő játékában, bizonyos dinamikai tartományokban olyan érzékenység van jelen, ami nálunk természetszerűleg nem lehetséges. Azt merném mondani, hogy Chopin-i mértékkel lehetne ezt a képességet mérni….”

  Kocsis Zoltán, Parlando, 2010. január

   

  A koncertről készült fotók:

  https://www.facebook.com/pg/Klassz-a-pARTon-835434719826282/photos/?tab=album&album_id=1388053651231050

   

   

  Térkép:

  Keresés a programokban

  – hirdetés –

                        – hirdetés –
  X