Anneke Boeke és az Ensemble Cantilene koncertje

Időpont:

2018. augusztus 03., 20:30

Helyszín:

Loyolai Szent Ignác templom, Balatonalmádi, Vörösberény Veszprémi út 81., 8220

Közreműködnek:

 • Anneke Boeke
 • Lesták Bedő Eszter
 • Román Mikola
 • Mahdi Kousay
 • Pétery Dóra
 • Davidovics Igor
 • Megyesi Zoltán
 •  

  fotó/forrás:Ensemble Cantilene

  Az Ensemble Cantilene egy különleges barokk együttes. Korabeli hangszereken, korhű hangzással, de mégis új és magával ragadó zenei kifejezéssel zenél. Művészeti vezetője Anneke Boeke világhírű régizenész, aki játékával a barokk muzsika elevenségét, szenvedélyességét és kimeríthetetlen gazdagságát mutatja meg.

  Az együttes tagjai a Budapesti Fesztiválzenekar barokk együttesében is játszanak.
  Az Ensemble Cantilene minden koncertjén énekes szólista közreműködésével lép fel, alátámasztva azt a gondolatot miszerint a hangszeres és a vokális zene mindig egy közös zenei célt szolgál és valósít meg. Szólistáik többek között Baráth Emőke, Alexander Schneider, Szigetvári Dávid.
  Repertoárjuk nagyon gazdag és sokszínű. Frescobaldi, Legrenzi, Marini, Buxtehude, Merula, Monteverdi, Schütz, Rosenmüller, Handel, Bach és még rengeteg korabarokk és barokk komponista műveit adják elő olyan zenei alázattal és szerettel ami a közönség számára új dimenziókat nyit meg.
  Az Ensemble Cantilene fellépett a Kaposfesten, a Csíkszeredai Régizene Fesztiválon, Eszterházán a Régi Zenei Napok keretében, és még sok neves koncerthelyszínen.

  ENSEMBLE CANTILENE tagjai:

  Anneke Boeke – furulya

  Lesták Bedő Eszter – hegedű

  Román Mikola – hegedű

  Mahdi Kousay – gordonka

  Pétery Dóra – csembaló/orgona

  Davidovics Igor – lant

  Közreműködik: Megyesi Zoltán – tenor

   

  fotó/forrás:Anneke Boeke

  A barokk furulya (blockflöte) nemzetközi hírű mestere, Anneke Boeke olyan kiváló karmesterek társaságában lépett már fel, mint Gustav Leonhardt, Nikolaus Harnoncourt, John Eliot Gardiner, Philip Picket vagy Gordan Nicolic. Számos lemezfelvételt készített, többek között a Combattimento Consort Amsterdam, a Nederlandse Bachvereniging vagy a Cappella Amsterdam kamarakórus közreműködésével.

  Neves fesztiválok visszajáró vendége, játszott az Utrechti Régi Zenei Fesztiválon, a Kuhmo Kamarazenei Fesztiválon és a Soproni Régi Zenei Napokon. Utóbbi helyen – miként Birminghamben – rendszeresen tart kurzusokat.

   

   

   

   

  fotó/forrás:Megyesi Zoltán

  Megyesi Zoltán 1975-ben született Szegeden.

  1998-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Konzervatóriumában. A Gyurkovics Mária Énekversenyen 2003-ban második helyezést ért el. 2007-ben Monteverdi Orfeo című operájának szerepeire az UNESCO által kiírt és Veronában megrendezett versenyen elnyerte az első pásztor szerepét, s így részt vehetett a mű születésének négyszázadik évfordulóján Mantovában megtartott jubileumi előadáson. 2005-től a Magyar Állami Operaház stúdiójának tagja, 2006 szeptemberétől az előadások rendszeres közreműködője. 2006 februárjában a Budapesti Operabarát Alapítvány ösztöndíjával tüntették ki. Nagy sikert aratott Mozart Così fan tutte című operájának Ferrando szerepében a 2006-os Budapesti Tavaszi Fesztiválon; az előadás elnyerte a Kritikusok Különdíját.

   

   

   

  Műsor:

  Tarquinio Merula: Ciaccona a tre Canzoni overo sonate concertate per chiesa e camera, Op.12, 1637

  Giovanni Paolo Cima: Sonata a tre Concerti Ecclesiastici ,1610

  Dietrich Buxtehude: Kantate: ‘Quemadmodum desiderat cervus’ BuxWV 92, ca. 1690

  Johann Rosenmüller: Triosonate Ca. 1660

  Georg Philipp Telemann: Kantate: ‘Herzbrechend ist das Augenbrechen’ TWV 1:782a, 1719-20

  Georg Friedrich Händel: Triosonate  HWV 386a, 1717-19

  Johann Christoph Pepusch: English Cantata : ‘Kindly fate at length release me’ 6 English Cantatas, Book 2, ca. 1720

  A koncert ingyenes!

  A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

  Térkép:

  Keresés a programokban

  – hirdetés –

  – hirdetés –
  X