Eckhardt Quartet és Érdi Tamás

Időpont:

2017. július 22., 20:00

Helyszín:

Balatonalmádi, Szent Ignác Római Katolikus Templom

Közreműködnek:

 • Eckhardt Quartet
 • Érdi Tamás
 • Az Eckhardt Quartet és Érdi Tamás zongoraművész koncertje.

  fotó: Érdi-Harmos Réka

  A kvartett tagjai a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai, akik zeneileg és emberileg is egy hullámhosszon vannak. A barokk kompozícióktól a kortárs darabokig játékukat számos felvétel őrzi. A fesztiválra Mendelssohn A-moll vonósnégyesét választották, mivel nagyon szeretik a szerzőt, másrészt úgy gondolják, ilyen gyönyörű második tétellel ritkán találkozik közönség. Mozart gyönyörű zongoraszonátájával indul a koncert, vendégük Érdi Tamás.

  Az együttes tagjai:

  fotó: Erdélyi Gábor

  Eckhardt Violetta (hegedű)

  Bujtor Balázs (hegedű),

  Sípos Gábor (brácsa)

  Sovány Rita (cselló)

   

   

  Nyári fesztiválunk arca, Érdi Tamás, aki legyőzte a lehetetlent, egy hibás inkubátor kezelés miatt vesztette el a látását, de a zene csodákra képes. Tizenöt évesen megnyerte Moszkvában a Louis Braille zongoraversenyt, két év múlva Salt Lake Cityben első helyezést ért el egy ötzongorás versenyművel. Tanult a Bécsi Zeneakadémián, majd a Torontói Royal Konzervatóriumban szerzett művészdiplomát. Szerepelt a Carnegie Hall-ban, a Lincoln Centerben, a Barbican Centerben, játszott a Torontói, az Izlandi, a Szverdlovszki, és az Enescu Szimfonikusokkal, valamint itthon szinte minden zenekarral. Huszonnyolc országban koncertezett. Junior Prima, Prima Primissima-díjas és  2014-ben megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.

  “Sokkal érzékenyebben nyúl a billentyűkhöz, mint a látó emberek… az ő játékában, bizonyos dinamikai tartományokban olyan érzékenység van jelen, ami nálunk természetszerűleg nem lehetséges. Azt merném mondani, hogy Chopin-i mértékkel lehetne ezt a képességet mérni….”

  Kocsis Zoltán, Parlando, 2010. január

   

   

  Program:

  Mozart: e-moll hegedű-zongoraszonáta K.304

  Mendelssohn: a-moll vonósnégyes Op.13,
  Mozart: C-dúr vonósnégyes K.156

  A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

  A koncertről készült fotók:

  https://www.facebook.com/pg/Klassz-a-pARTon-835434719826282/photos/?tab=album&album_id=1375275942508821

  Térkép:

  Keresés a programokban

  – hirdetés –

                        – hirdetés –
  X