Hildegarde Fesneau hegedűművész (Franciaország), Grazioso Kamarazenekar, vezényel: Hamar Zsolt vendég Érdi Tamás zongoraművész

Időpont:

2017. augusztus 02., 20:00

Helyszín:

Budapest, V. kerület, Pesti Vármegyeháza Díszudvara, Városház utca 7.

Közreműködnek:

 • Hildegarde Fesneau
 • Hamar Zsolt
 • Grazioso Kamarazenekar
 • Érdi Tamás
 • Hildegarde Fesneau
  Kedves Érdeklődők!
  A regisztrációt lezártuk, sajnos már nincs mód fogadni több beérkező hely-igénylést! Azokat, akik lemaradtak erről az előadásról, szeretettel hívjuk további koncertjeinkre! Csak erre az egy estére volt szükséges a regisztráció, a többi koncert regisztráció nélkül látogatható!
  Szép napot kívánunk Mindenkinek!
  Programjaink:
  https://klasszaparton.hu/programok/
  2017. augusztus 2., 20 óra,  Pest Megyei Kormányhivatal díszudvara
  (esőhelyszín: Pesti Vigadó)
  Hildegarde Fesneau hegedűművész,
  Érdi Tamás zongoraművész
  és a Grazioso Kamarazenekar koncertje,
  vezényel Hamar Zsolt.
  PROGRAM:
  W. A. MOZART: Az álruhás kertészlány-nyitány, K. 196
  W.A. MOZART: A-dúr hegedűverseny, K. 219
  W.A. MOZART: e-moll hegedű-zongora szonáta, K.304
  Hildegarde Fesneau, hegedűművész/ Érdi Tamás, zongoraművész
  szünet
  P. I. CSAJKOVSZKIJ: C-dúr vonósszerenád, Op.48
  A program ingyenes, de a korlátozott férőhely miatt regisztrálni kell a regisztracio.klasszaparton@gmail.com címen.

  A Liszt -díjas Hamar Zsolt  karmesterként bejárta az ország szinte összes szimfonikus zenekarát, rendszeresen vezényel a Magyar Állami Operaházban, évekig dolgozott a Zürichi Operában, jelenleg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar zeneigazgatója.

  MTI Fotó: Balogh Zoltán

  “Azt a lenyűgöző varázslatot szeretném megosztani, ahogyan a zene egész életemet gazdaggá tette. A szüleim gyakran emlegették, hogy egy-két évesen,mielőtt még értelmes szavakat mondtam volna, már Bach D-moll zongoraversenyét tisztán dúdolgatva ringattam magam.
  Még most is gyakran úgy érzem, hogy ha a szavak időnként cserben is hagynak, a zene mindig  elégedettséggel és boldogsággal tölt. el. Mióta nem csak komponálok, hanem karmesterként interpretálom is a zenét, örömöm teljes, mivel egyfajta közvetítőként segíthetek a közönségemnek megtapasztalni  a zene felemelő és gyógyító erejét.”

  Hamar Zsolt

  GRAZIOSO Kamarazenekar

  A Grazioso Kamarazenekar 2007-ben alakult a Nemzeti Filharmonikusok művészeiből. Alapítója és vezetője Detvay M.Marcella, koncertmester Bangó Ferenc, művészeti vezetője haláláig Kocsis Zoltán volt.

   

   

  forrás: Hildegarde Fesneau

  Hildegarde FESNEAU

  A francia művésznő 19 éves koráig több,mint harminc verseny nyert meg. Hat éves korában kezdett el hegedülni, majd később a Párizsi Konzervatoriumban folytatta tanulmányait.  2012-ben jelent meg első CD-je, s ugyanebben az évben meghívást kapott Salzburgba, ahol Mozart Első Hegedűversenyét játsszotta egy különleges Stradivari hangszeren. 2014-ben a Long-Thibaud-Crespin nemzetközi hegedűversenyen ötödik díjat nyert, s ezután a Queen Elisabeth Music Chapel-ben folytatta tanulmányait, a híres francia hegedűművésznél, Augustin Dumay-nál. A  Long-Thibaud-Crespin verseny után beindult a karrierje, és meghívást kapott számos jelentős zenei fesztiválra, 2015 februárjában a londoni Royal Albert Hallban lépett fel. “Take a bow” projekt keretében kortárs műveket is interpretált. Egy  1756-ban, Tommaso Balestrieri által készített csodálatos hegedűn játszik, amelyet a Zilber-Vatelot-Rampal Alapítvány biztosít a számára.

  A koncertre a belépés ingyenes, de a korlátozott férőhely miatt a regisztracio.klasszaparton@gmail.com e-mail címen szükséges regisztrálni!

  A koncertről készült fotók:

  https://www.facebook.com/pg/Klassz-a-pARTon-835434719826282/photos/?tab=album&album_id=1388898924479856

   

  Térkép:

  Keresés a programokban

  – hirdetés –

                        – hirdetés –
  X