Josef Špaček hegedűművész, Érdi Tamás zongoraművész és a Grazioso Kamarazenekar, koncertje, vezényel: Hamar Zsolt

Időpont:

2018. augusztus 05., 21:00

Helyszín:

ESZTERGOM, Várszínház

Közreműködnek:

 • Josef Špaček
 • Érdi Tamás
 • Grazioso Kamarazenekar
 • Hamar Zsolt
 • Josef Špaček hegedűművész (Csehország), Érdi Tamás zongoraművész és a Grazioso Kamarazenekar, koncertje, vezényel: Hamar Zsolt

  fotó/forrás:Josef Špaček

  A cseh hegedűművész generációjának egyik legnagyobb tehetsége, olyan versenyeken szerepelt kimagasló eredménnyel, mint a brüsszeli Erzsébet Királynő Verseny (2012), a Michael Hill Nemzetközi Hegedűverseny (2009) vagy a Carl Nielsen Hegedűverseny (2008). Tanulmányait a Curtis Intézetben, valamint Itzhak Perlman irányításával a Juilliard Schoolban fejezte be.

  Egyik New York-i koncertjének kritikusa felfigyelt Josef Špaček magyaros vitalitású játékára. A nemzetközi szólistakarrier mellett jut energiája arra is, hogy ellássa a Cseh Filharmonikus Zenekar koncertmesteri teendőit is.

   

  fotó:Érdi-Harmos Réka

  Nyári fesztiválunk arca, Érdi Tamás, aki legyőzte a lehetetlent, egy hibás inkubátor kezelés miatt vesztette el a látását, de a zene csodákra képes. Tizenöt évesen megnyerte Moszkvában a Louis Braille zongoraversenyt, két év múlva Salt Lake Cityben első helyezést ért el egy ötzongorás versenyművel. Tanult a Bécsi Zeneakadémián, majd a Torontói Royal Konzervatóriumban szerzett művészdiplomát. Szerepelt a Carnegie Hall-ban, a Lincoln Centerben, a Barbican Centerben, játszott a Torontói, az Izlandi, a Szverdlovszki, és az Enescu Szimfonikusokkal, valamint itthon szinte minden zenekarral. Huszonnyolc országban koncertezett. Junior Prima, Prima Primissima-díjas és  2014-ben megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.

  “Sokkal érzékenyebben nyúl a billentyűkhöz, mint a látó emberek… az ő játékában, bizonyos dinamikai tartományokban olyan érzékenység van jelen, ami nálunk természetszerűleg nem lehetséges. Azt merném mondani, hogy Chopin-i mértékkel lehetne ezt a képességet mérni….”

  Kocsis Zoltán, Parlando, 2010. január

   

   

   

  Hamar Zsolt foto@MTI Balogh Zoltán

  “Azt a lenyűgöző varázslatot szeretném megosztani, ahogyan a zene egész életemet gazdaggá tette. A szüleim gyakran emlegették, hogy egy-két évesen,mielőtt még értelmes szavakat mondtam volna, már Bach D-moll zongoraversenyét tisztán dúdolgatva ringattam magam.
  Még most is gyakran úgy érzem, hogy ha a szavak időnként cserben is hagynak, a zene mindig elégedettséggel és boldogsággal tölt. el. Mióta nem csak komponálok, hanem karmesterként interpretálom is a zenét, örömöm teljes, mivel egyfajta közvetítőként segíthetek a közönségemnek megtapasztalni a zene felemelő és gyógyító erejét.” Hamar Zsolt

   

  GRAZIOSO Kamarazenekar

  A Grazioso Kamarazenekar 2007-ben alakult a Nemzeti Filharmonikusok művészeiből. Alapítója és vezetője Detvay M.Marcella, koncertmester Bangó Ferenc, művészeti vezetője haláláig Kocsis Zoltán volt.

  A koncert ingyenes!

  A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

  Térkép:

  Keresés a programokban

  – hirdetés –

  – hirdetés –
  X