Keller Quartet és Érdi Tamás

Időpont:

2017. július 20., 20:00

Helyszín:

Keszthely, Magyarok Nagyasszonya Plébánia templom

Közreműködnek:

 • Keller András
 • Környei Zsófia
 • Szabó Judit
 • Gál Zoltán
 • Érdi Tamás
 • A Keller Quartet és Érdi Tamás zongoraművész koncertje.

  forrás:Keller Quartet

  A Quartet tagjai a hazai zenei szakma legnagyobb professzoraitól tanultak, az együttest Keller András alapította1987-ben. A vonósnégyes rendszeresen fellép Európa legnagyobb koncerttermeiben és fesztiváljain, valamint  Japánban, Új-Zélandon, az USÁ-ban, és Kanadában is. Repertoárjuk Bachtól Kurtág művekig terjed, évente két-három ősbemutatót tartanak mai szerzők műveiből is.

   

  Az együttes tagjai:

  Keller András (hegedű)

  fotó: Érdi-Harmos Réka

  Környei Zsófia (másodhegedű)

  Szabó Judit (cselló)

  Gál Zoltán (brácsa)

  Nyári fesztiválunk arca, Érdi Tamás, aki legyőzte a lehetetlent, egy hibás inkubátor kezelés miatt vesztette el a látását, de a zene csodákra képes. Tizenöt évesen megnyerte Moszkvában a Louis Braille zongoraversenyt, két év múlva Salt Lake Cityben első helyezést ért el egy ötzongorás versenyművel. Tanult a Bécsi Zeneakadémián, majd a Torontói Royal Konzervatóriumban szerzett művészdiplomát. Szerepelt a Carnegie Hall-ban, a Lincoln Centerben, a Barbican Centerben, játszott a Torontói, az Izlandi, a Szverdlovszki, és az Enescu Szimfonikusokkal, valamint itthon szinte minden zenekarral. Huszonnyolc országban koncertezett. Junior Prima, Prima Primissima-díjas és  2014-ben megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.

  “Sokkal érzékenyebben nyúl a billentyűkhöz, mint a látó emberek… az ő játékában, bizonyos dinamikai tartományokban olyan érzékenység van jelen, ami nálunk természetszerűleg nem lehetséges. Azt merném mondani, hogy Chopin-i mértékkel lehetne ezt a képességet mérni….”

  Kocsis Zoltán, Parlando, 2010. január

   

   

  Program:

  Mozart: e-moll hegedű-zongora szonáta K.304

  Mozart: F-Dúr Divertimento K.138

  Schumann: Esz-Dúr Zongoraötös

  A koncertről készült fotók:

  https://www.facebook.com/pg/Klassz-a-pARTon-835434719826282/photos/?tab=album&album_id=1372062119496870

  Térkép:

  Keresés a programokban

  – hirdetés –

                        – hirdetés –
  X