A Budapest Saxophone Quartet koncertje

Időpont:

2017. augusztus 02., 20:30

Helyszín:

Balatonfüred, Kisfaludy Színpad

Közreműködnek:

 • Szepesi Bence
 • Puskás Levente
 • Tószegi Bernát
 • Horváth Marcell
 • Sajnálattal közöljük, hogy az augusztus másodikai koncerten, Balatonfüreden, a Kisfaludy Színpadon, este fél9-től Kertesi Ingrid operaénekesnő betegség miatt nem tud részt venni. Mielőbbi jobbulást kívánunk a Művésznőnek! A koncerten a Budapest Saxophone Quartettet hallhatják majd. A belépés ingyenes, mindenkit várunk szeretettel!

   

   

  forrás: BSQ

  Több mint 25 ország, közel 2.000 hangverseny, 9 díj, 8 lemez – ez a Budapest Saxophone Quartet elmúlt 22 évének mérlege. A Párizsi Zeneakadémián diplomáztak és sikerrel koncerteztek több földrészen is, nevükhöz fűződik a közép és felsőfokú klasszikus szaxofon oktatás beindítása. Szívesen játszanak szólistákkal, szimfonikus, koncertfúvós kísérettel vagy jazz trióval. 2011-ben Artisjus-díjat kaptak.

   

  Kertesi Ingrid világhírű operaénekessel 15 éves a kapcsolatuk, ekkor készítették első közös lemezüket – amelyet azóta több is követett. Műsorukban a híres és gyönyörű opera áriák mellett könnyed nyáresti dallamok is felcsendülnek majd.

  forrás: Kertesi Ingrid

  “Zenét hallgatni és nézni a vizet, legyen az tó, folyó vagy tenger, számomra ez az igazi harmónia. Megnyugtat, kikapcsol és pozitív érzéseket szül. Ezért is veszek részt örömmel immár harmadik alkalommal a „Klassz a parton” klasszikus zenei programokon. Számomra valóban klassz a parton! Értő, igényes közönség és kiváló művész kollégák, csodálatos környezet és meleg nyári szellő. Ilyen miliőben valóban öröm zenélni, vagy zenét hallgatni. A nyaraló, pihenő, lebarnult emberek fülébe zenét, szívébe boldogságot csempészni. Számomra ez a „Klassz a parton” igazi üzenete. Nekünk, művészeknek nagy kihívás mindig szabad téren zenélni, egészen más minden, mint a koncert teremben, vagy a színházban.

  Sokkal lazább, oldottabb a hangulat és a természet halk neszei is beépülnek a műbe, mint egy vendég hangszer, együtt muzsikálnak együtt énekhanggal, zongorával, vonósokkal, fúvósokkal. A madár fütty duetté, a víz morajlása trióvá, a szellő nesze kvartetté teszi a szólista produkcióját.

  Sokfelé jártam a világban, de a legnagyobb örömmel mindig itthon énekelek. Itthon cseng a legtisztábban Bartók, Kodály, Erkel, vagy Liszt zenéje, mert ebből a táptalajból nőttek ki és gyökereikkel ehhez a földhöz kapaszkodnak, és itt találnak a legértőbb fülekre.

  Kívánok mindenkinek a délutáni napozás, fürdőzés, vagy kerékpározás után felhőtlen kikapcsolódást, emlékezetes, vidám estét.”

  Kertesi Ingrid

  A koncertről készült fotók:

  https://www.facebook.com/pg/Klassz-a-pARTon-835434719826282/photos/?tab=album&album_id=1384148841621531

  Térkép:

  Keresés a programokban

  – hirdetés –

                        – hirdetés –
  X