Lukácsházi Győző és a Görög Sisters gyermekprogramja

Időpont:

2017. augusztus 04., 10:00

Helyszín:

Gyenesdiás, Diási Játékstrand

Közreműködnek:

 • Lukácsházi Győző
 • Görög Enikő
 • Görög Noémi
 • forrás: Görög Sisters

  Érdi Tamás zongoraművész  és  muzsikusbarátai  fontos feladatnak érzik, hogy a gyerekek számára is vonzóvá tegyék a klasszikus zenét, ezért a Klassz a pARTon  fesztiválon gyermekprogramokkal is jelentkezünk. Tamás életében először egy kuvaiti iskolában találkozott gyerekközönséggel, s akkora volt a siker, hogy a diákok hónapokon át küldtek neki leveleket, rajzokat. Azóta sok helyen, – itthon és külföldön is – játszik iskolásoknak, mert úgy gondolja, ha Mozart zenéjét megismerik és megszeretik, akkor a könnyűzene iránt is sokkal igényesebbek lesznek.

  Kedves Szülők, kedves felnőtt Cimboráink! Ezen a nyáron is szeretnénk bizonyítani, hogy  Klassz a pARTon a gyerekeknek is!

  Utazás a zongorám körül

  Lukácsházy Győző és a Görög Sisters gyermekprogramja

   

  Lukácsházi Győző, zenész, rádiós szerkesztő, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója 1998-ban hozta létre a  Bonbon Matinét és azóta is házigazdája programoknak. Lukácsházy Győző és alkotótársa, Tarr Ferenc a egyik legfontosabb feladatnak a gyerekek zenei nevelését tartják, céljuk, hogy már egészen korán megkedveltessék a gyerekekkel a zene világát, hogy később hangverseny-látogató és kultúraszerető emberekké váljanak. Az elmúlt 17 évben közel 200 formáció fordult meg a BonBon Matiné színpadain és majd háromszázezren keresték fel előadásaikat. A Klassz a pARTon fesztiválon  Görög Sisters tagjaival lepi meg a gyerekeket.

   

  forrás:Lukácsházi Győző

  A

  A klasszikus zene számtalan műfaja között ott található a négykezes igen különleges műfaja, amely két muzsikus egyidejű, koncentrált muzsikálását jelenti ugyanazon a zongorán. Ez a bravúros műfaj Mozarttól Liszten át Debussyig a legnagyobb zeneszerzőket ihlette meg, így gazdag repertoárból tudott választani Görög Noémi és Enikő. Az a fiatal testvérpár, akik itthoni és külföldi fellépéseit számos siker és díj övezi. Ezt a különleges koncertet ráadásul Győző bácsi színes meséi kísérik, ami egy összefüggő történetbe foglalja nemcsak a zongora, de egyben a klasszikus zene alakulását is, hasznos és érdekes információkkal gazdagítva a fiatalokat és a még fiatalabbakat egyaránt.

  A programról készült fotók:

  https://www.facebook.com/pg/Klassz-a-pARTon-835434719826282/photos/?tab=album&album_id=1385874741448941

  Térkép:

  Keresés a programokban

  – hirdetés –

                        – hirdetés –
  X