In memoriam Kocsis Zoltán

Időpont:

2017. július 31., 20:00

Helyszín:

Balatonfüred, Kisfaludy Színpad

Közreműködnek:

 • Kocsis Krisztián
 • Farkas Róbert
 • Óbudai Danubia Zenekar
 • A koncerttel a tavaly elhunyt Kocsis Zoltánra emlékezünk.

  fotó: Kende Luca

  Kocsis Krisztián életében a klasszikus zene mindig fontos szerepet töltött be, hiszen zenész szülők gyermeke, édesapja, a világhírű zongoraművész, karmester, zeneszerző Kocsis Zoltán, édesanyja Tóth Erika zongoraművész. Már négyévesen komponált és improvizált, mindennapjai zenehallgatással, zongorázással és zeneszerzéssel teltek. Saját művészetében azt keresi, mint példaképe Mozart, hogyan lehet egyszerű zenei gondolatokkal, struktúrákkal minél többet kifejezni.

  Az ifjú zongoraművész gondolatai Mozartról:

  “Talán Mozart a kedvenc zeneszerzőm. Rövid alkotói ténykedésem alatt mindig és mindenkor azt kerestem a saját művészetemben is, hogyan lehet egyszerű zenei gondolatokkal, struktúrákkal minél többet kifejezni. Ebben, a még most is tartó utazásomban egyértelműen Mozart a legnagyobb példakép számomra. Hihetetlennek tartom az individualitását, ötletgazdagságát, találékonyságát, a zenei dramaturgia minden porcikájának tökéletes ismeretét és alkalmazását, humorát a zenében, formai makulátlanságát, improvizatív hajlamát, az életerőt, amely folyamatosan árad a zenéjéből, amikor hallgatom, vagy játszom. Az ő zenéje számomra mindig tud valami újat mondani és szerény véleményem szerint nem lehet betelni mindazokkal az összetevőkkel, amelyek az ő muzsikáját valóban nagyszerűvé teszik.”

   

  forrás: Óbudai Danubia Zenekar

  Az  Óbudai Danubia Zenekart 1993-ban Héja Domonkos alapította muzsikus barátaival. Ekkor még többségük, ideértve a karmestert is, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke volt. A tudatos és aprólékos szakmai műhelymunka, valamint a rendszeres koncertezés eredményeképpen az együttes néhány év alatt a magyar zenei élet elismert szereplőjévé vált. 2013-ban Hámori Máté vette át a művészeti vezetést, új arculatot és stratégiát adott az együttesnek. Szenvedélyük a zene, és ez a szenvedély hatja át egész életüket. Szeretnék, ha minél több emberhez eljutna ez a lángolás, és minél többen válnának a klasszikus zene rabjaivá.

  fotó: Talabér Géza

  Az ózdi születésű Farkas Róbert karmester a budapesti Zeneakadémia után Berlinben tanult, majd elsősorban zenekarokkal dolgozott, jelenleg is Berlinben él. A modern zene iránti vonzalmának köszönhetően közreműködött több más produkció mellett, Philipp Glass Echnaton cimű operájának vagy  Peter Maxwell Davis The Turn oft he Tide című művének németországi bemutatásában. 2013-tól  Fischer Ivánnal rendszeresen dolgozik a Budapesti Fesztiválzenekarnál.

   

   

  Program:
  Mozart: Figaró házassága – nyitány
  Mozart: C-dúr zongoraverseny KV 467
  Beethoven: Musik zu einem Ritterballett

   

   

  A koncertről készült fotók:

  https://www.facebook.com/pg/Klassz-a-pARTon-835434719826282/photos/?tab=album&album_id=1382439781792437

  Térkép:

  Keresés a programokban

  – hirdetés –

                        – hirdetés –
  X